Natural Horsemanship - en fördjupning av relationen mellan
häst och människa

Här väntar fyra hästar i olika åldrar på att guida er i hur hästar fungerar, hur de kommunicerar och hur vi människor på bästa möjliga sätt kan nå fram till ömsesidig respekt och förståelse för de här vackra, mäktiga djuren. Utan våld, hierarkier och bestraffningar.

Under våra kurser får ni en inblick i hästens beteenden och människans egna. Vi utforskar ledarrollen och försöker skapa ett gott ledarskap både för hästen men också för oss själva. Vi tränar på att bli tydliga i vår avsikt och att sätta gränser på ett kärleksfullt sätt. Vi får lära oss att belöna det goda försöket och stärka hästens självförtroende och lekfullhet.

Natural Horsemanship är en filosofi och ett kommunikationssystem som utgår från hästpsykologi och en innerlig önskan om att förstå hästen för att uppnå samarbete, tillit och glädje. Vi lär känna hästarna på ett - för många - nytt sätt och använder verktyg som hjälper oss att nå oanade höjder i vardagen med hästarna och i ridningen.  

Med hjälp av effektiva ledarskapsövningar från marken lägger vi grunden till ett säkert och vackert umgänge med hästen. På köpet utvecklar vi vår självkännedom och vårt kroppsspråk och tränar oss i mindfulness, tillit, kommunikation, tålamod, empati och tydlighet.

På vilka sätt är hästar och människor och hästar lika? På vilka sätt olika? Kan hästar få ut något av relationen? Kan arterna berika varandra? Varför är ett gott ledarskap kärnan till all relation till hästar? Det är frågorna vi funderar över och försöker besvara.

Heldagskurs

På våra heldagskurser ingår två pass med med hästarna, en föreläsning om hästens etologi och beteende och en god vegetarisk lunch i trädgården eller orangeriet. 
1 700 kr

Halvdagskurs

Vi fikar i trädgården eller orangeriet och samtalar om hästens etologi och beteende. Därefter går vi ner till hästarna och studerar deras flockdynamik innan vi fortsätter med praktiska, grundläggande Natural Horsemanship-övningar på ridbanan.

850 kr  

Lektioner

Jag erbjuder också privatlektioner för en eller två personer. Under 1,5 timme arbetar vi med hästarna enligt NH-systemet både från marken och uppsuttet. 

1000 kr/gång 

Klippkort 10 gånger 10000 kr
                                        
Vi lägger löpande upp datum för kommande kurser i vår  KALENDER

Kontakta oss: